Trenings oppdatering, og proteinruter

Hei hei! Kanskje på tide med en liten treningsoppdatering og en oppskrift? Jepp, jeg tror det! Etter 1/2 måned med planlagt treningsfri kan du tro det var dødsgodt å få løftet på litt vekter igjen.  Torsdagen trente jeg med fokus på bein og Fredagen med fokus på rygg/overkropp. Lørdagen var jeg skikkelig støl både her og der. Hehe. Lenge siden jeg har vært støl! Feels good man! Jeg kjenner at jeg har blitt svakere etter pausen, men vet av erfaring at jeg etter ett par økter blir sterkere enn jeg var før pausen.

Visste du at atleter legger inn perioder med pauser i løpet av treningsåret? Det er ikke snakk om en uke eller to med redusert trening av og til, men uker med total hvile der de gjerne også legger litt på seg. Noe å tenke på nå som mange som trener på hobbybasis trener like mye og like hardt som om man skulle vært atleter.

Kommer du til å bli i dårligere form rett etter pausen? Ja, helt sikkert, men hva så? Du er jo ikke noen atlet, sant? Forskning viser at kjemien i hjernen, hormon- og immunsystemet er svekket under hard trening. Lengre treningspauser fornyer disse systeme, og tillater deg å trene bedre, mer kontinuerlig og med større iver i neste treningsperiode. Jeg for min del blir alltid sterkere etter en pause – og får enda mer treningslyst. Anbefales! Kropp og sinn har kjempegodt av en kunstpause. Tro meg, du kommer sterkere tilbake!

På treningstilbehør fronten har jeg kjøpt meg noen nye treningsklær fra Nike. En topp i mint, en rosa og en lilla i samme modell.  Den i mint hadde jeg dessverre klart å kjøpt feil størrelse, så den var alt for trang. Kjøpte også en dødskul rosa tights med lyn-mønster. Its selfie time! Har også fått en pakke med treningstilskudd fra gymgrossisten. Proteinpulver, nudler, barer og Omega-3 var noen av høydepunktene. 4-Nylig oppdatert22Til slutt tenkte jeg å dele oppskriften på proteinruter, eller myke proteinbarer. Oppskriften er kjempe enkel og alt kjøres i blenderen. Perfekt snack før eller etter trening, eller bare fordi man fikk lyst på noe godt.

Barene inneholder langsomme karbohydrater og fiber fra havregryn, og gode fettsyrer fra nøtter. Du tar det nøttesmøret du liker best! Barene er proteinberiket med proteinpulver. Jeg har bare prøvd å bake med whey, men du kan naturligvis prøve soyaprotein eller erteprotein om du ikke tåler myse, eller vil ha en vegansk bar. Jeg bruker vaniljeprotein, men vil du ha en sjokoladebar kan du bruke whey med sjokoladesmak. Barene er glutenfri og uten egg.

ruterDu trenger:

90g havremel (kan blendes selv av havregryn/glutenfrie havregryn)
2 måleskjeer(ca 60g) whey proteinpulver
2,4 dl valgfri melk
1 dl usøtet eplemos eller søtpotetmos
0,8 dl nøttesmør (jeg bruker peanøttsmør)
1 moden banan
1 ts kanel
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
2 ss linfrø eller 1 ss psyllium husk (evt ett stort egg)
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver
1 ts vanilje ekstrakt

Forvarm ovnen til 160 grader. Bland alle ingrediensene i en blender. Smør en 20cm kakeform. hell røren i formen og stek i 20-25 min på 160 grader. Avkjøl før du skjærer i ruter. Nydelig! Vil du gjøre litt ekstra ut av det kan du smøre søtet kesam, nøttesmør eller sjokoladepålegg på toppen :3 Håper det smaker!

Q. Legger du inn lengre treningspauser? Så rutene gode ut?Takk for at leser bloggen!


8 thoughts on “Trenings oppdatering, og proteinruter

 1. Interessant om treningsfri! Hvor lang fri er for lenge vil du si? hehe…..jeg har akkurat kommet igang med trening etter ett helt år treningsfri….og kan vel ikke innkassere noen særlig store fordeler av det vil jeg tro:-)
  ‘Bulking’ kaller jeg det, og nå må det avbulkes bittelitt.
  Ha en fin dag

 2. Du er så flott! Elsker den rosa tightsen din 😀 Har du smakt på noen av de Goodlife-barene? Er de gode i så fall? Ser de har en med pepperkakesmak og det høres sykt godt ut :O Visste ikke det om treningsfri, så det var gøy å lese! Du lager alltid så inspirerende innlegg. Tusen takk! Klem fra meg :*

 3. Takk! Ja, jeg også. Så den først i lilla, men når jeg kom over den i rosa var det bare å kjøpe. Bare MÅTTE ha den. Ja, har spist en god del av de barene. Er så kjekke å gommle på bussen. Koselig at du lar deg inspirere! God helg :*

 4. Jeg for min del har aldri treningsfri lengre en en måned. For min del er 1-2 uker passe, helst 2 for å få best effekt. Haha, nei 1 år er kanskje litt vell lenge 😉 Hahaha. “Avbulkes” 😀 Takk det samme!

 5. Før var jeg nærmest “besatt” av at jeg MÅTTE trene 4-6 ganger i uka, helst 5 ganger i uka for at jeg skulle være fornøyd. Nå derimot, har jeg sakte, men sikkert funnet ut at kvalitet er bedre enn kvantitet. Jeg trener 3-5 ganger i uka, i snitt blir det vel 3-4 ganger i uka og det er jeg meget fornøyd med. Er også veldig flink til hverdagsmosjon, da jeg går til UIT de dagene jeg har forelesning, noe som tar 50 minutter (over 5 km), i tillegg bærer jeg og kjæresten tunge bærenett når vi er på butikken og tar ukeshandel. I eksamenstida hvor jeg slet med å ta til meg stoffet, fikk jeg ikke trent annet enn hverdagsmosjon på 6 dager, men det gjorde også at jeg bestod eksamen, så da anså jeg det som rett prioritering, men jeg merket at jeg ble slappere til sinns. Nå som jeg er i praksis og merker at det sluker veldig mye energi fra meg pga mange inntrykk, har jeg funnet ut at denne uka sier jeg meg fornøyd med 3 treningsøkter 🙂 Nå blir det to dager treningsfri før jeg trener og når jeg da trener har jeg ekstra mye energi 🙂 Føler jeg får mer treningsgnist når jeg har 1 eller 2 dager treningsfri, men f.eks. i jula og i perioder hvor jeg ikke har studier eller jobb, trener jeg gjerne hver dag, for da føler jeg at jeg har god kapasitet 🙂

 6. Høres enda ut som du har litt treningsavhengighet/bevegelsesavhengighet som grenser til det usunne, men det er jo kjempebra at du er mye bedre enn du var! :* Høres ut som du har det bedre med “litt mindre” trening, og at det ikke er så tvangspreget. Øv deg på å bare sitte i ro en hel treningsfri dag å feks se tv-serier, eller dulle med kjæresten, bare for å utfordre hodet litt. Man må ikke bevege seg, gå tur, vaske hus, være i aktivitet osv selv om man har treningsfri. Ja, det er sunt, men har man slitt med treningsavhengighet er det godt å lære seg å ha total hvile og aktivitetsfri. Søndager er perfekt til dette. 😉 Lykke til. *klem*

 7. Jeg syns de barene dine så fantastiske, men tåler ikke banan, er det noe jeg kan bytte det ut med? Funker det kanskje med mer eplemos?
  Hvordan er det med disse eggeerstatningene, har forsøkt meg på Xantum gum i bl.a muffens med syns de blir veldig seige og rare. Er psyllium husk et bedre alternativ? (jeg kan ikke bruke no egg, eller linfrø)

 8. Mulig eplemos har litt for dårlig bindeevne. Tror søtpotetmos eller potetmos kanskje passer bedre – husk å tilsett ekstra søtning. Om du ikke tåler linfrø”egg”, No-egg eller xhanthan er psyllium det neste på lista. det aller beste er å finne oppskrifter helt uten egg, eller der du bare trenger å bytte ut ett egg. Jeg bruker ofte psyllium som bindemiddel, og synes det funker greit – kanskje særlig i småkaker.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D