Treningsfronten

Når skal du komme med noen oppdateringer på treningsfronten? Har du sluttet helt med det ?”

Jeg fikk dette spørsmålet av en leser for noen dager siden og jeg ble faktisk litt overasket. Jeg var ikke klar over at noen faktisk lurte på dette rett og slett. 🙂 Neida, jeg har ikke sluttet å trene, langt der i fra. Jeg har bare valgt å legge hovedfokuset på bloggen min på oppskrifter, og ikke trening.

Jeg trener fortsatt jevnt og trutt, noe jeg har gjort i mange år. Med jevne mellomrom har jeg 1-2 uker treningsfri,i forbindelse med jobbreiser eller ferie. Det synes jeg er helt ok da kroppen bare har godt av en kunstpause. Jeg blir også så umotivert til trening når jeg reiser, og vil heller slappe av og ladde batteriene når jeg har fri, enn å “slite meg ut” på trening. Når det er sagt; har jeg lyst så trener jeg. Har jeg ikke lyst lar jeg være. Så enkelt er det!31331_10150198390800445_4409303_n

Jeg har ingen regler for treningen min. Når jeg trener, trener jeg av ren lyst, og ikke minst fordi det er rutine. Ja, for det er de dagene jeg bare…”I HAZ THE LAZY!”,men på grunn av at jeg er så rutinert blir det ofte til at det blir en økt uansett. Det er fantastisk hva en meget sterk kaffe og litt energisk musikk kan gjøre bare man drar seg på gymmet.

Jeg føler at treningen gir meg veldig mye psykisk; Jeg føler meg bedre, mer sexy og blir mentalt sterkere. Bortsett fra treningsgleden min er jeg kanskje alle personlige treneres mareritt når det kommer til selve treningen: Ingen mål, ingen plan og ingen loggføring av økter og sett. Hehe. Jeg synes naturligvis det er gøy å bli sterkere, men jeg har ingen fastsatte mål verken når det kommer til styrke, treningsfrekvens eller utseende. Joda, jeg er klar over at feks rumpa mi er flat-ish og magemusklene svake,  men so what? Jeg er meg, jeg er glad og ikke minst; jeg elsker å trene. Det er derfor jeg gjør det, og fortsetter å gjøre det, ikke fordi jeg vil se ut slik eller slik. Det er indre faktorer som driver meg til treningssenteret, ikke de ytre. IMG_4739

Hva trener jeg? Hva jeg trener tar jeg på dagsformen og etter som hva jeg har lyst til. Trener jeg styrke trener jeg alltid splitt(altså, jeg deler opp muskelgruppene), og jeg trener ikke samme muskelgruppe som dagen før. Jeg varmer alltid opp på ellipse i ca 10 minutter. Er jeg sammen med en venninne blir det oftest 20 minutter. Har jeg lyst å dra på saltimer gjør jeg det, men i motsettning til i fjor høst/vinter der jeg hadde en skikkelig saltime-periode, er jeg nå mer i en styrketreningsperiode.

Ukens trening: Om dere er interessert i mine ukentlige treninger kan jeg naturligvis blogge om det, men siden jeg som sagt ikke loggfører noe blir det fritt etter hukommelsen.. Hehe. Tirsdagen hadde jeg en veldig kort lavreps(4-6 reps) beinøkt med kun to øvelser; 3 sett knebøy(50kg) og 6 sett glutebridge(70kg). I går, Onsdag var jeg på min favoritt saltime Powerstep som er ca 50 minutter kondisjon på step blandet med styrke med stang. Veldig gøy. Koffein og mye kalorier innadbords gjør susen! 🙂 Treningen idag? Aner ikke! Regner med det blir en rygg eller beinøkt.

Håper dere synes det var kjekt med en liten oppdatering på treningsfronten. Si gjerne i fra om det er flere som savner info ang treningen min, og bare spør om dere lurer på noe.

Q: (Hva) Skal du trene idag? 🙂Takk for at leser bloggen!


11 thoughts on “Treningsfronten

 1. Viktigste er jo å trene fordi man har lyst og man blir glad av det 🙂 syntes forsåvidt ikke rompa de er særlig flat 😀

  I dag skal jeg løpe ute 🙂

 2. Vi har samme tankegang angående aktivitet/trening. Æ e i aktivitet fordi æ synes det e morsomt å prøver så godt æ kan å gjør det fordi æ har lyst og ikke fordi at æ MÅ:)

  😀

 3. Så artig med oppdateringer på treningsfronten. Jeg blir rett og slett innspirert til å trene 😉

 4. Kanskje det er akkurat sånne med ditt livvssyn som burde blogge om trening.

  Som faktisk er i kontakt med kroppen og hører etter; finner balansen mellom hvile og aktivitet.
  Jeg blir skremt av å lese utsagn som “jeg hadde skikkelig vondt, men hev bare innpå et par paracet”, “du får ikke lov til å være så svak at du lar deg selv ha en dårlig dag”, “trener du ikke hardt, ser du ikke bra ut naken”, etc.
  Det er bare så…skremmende.

  Ja til en allsidig og variert hverdag. Vi er ikke skrudd sammen likt. Heier på Liller!

 5. Har du noen råd/tips til kordan man kan la vær å gjøre aktivitet/trening hvis det e sånn at man ikke vil eller e ordentlig sliten(sikkert pga for mye aktivitet) 😛

  God Helg 😀

 6. Dette bør du ta opp med din lege/psykolog. Du kan høre på lydbok eller lese, se film/tv serier, dra på kino, meditere, tegne/skrive)

 7. Meditere. Det hørtes faktisk morsomt ut. Kanskje æ skal prøve det en dag 😀 Takk.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D