Ukas treningsøkter – Bein og rygg

Hei hei! Har dere fått trent noe hittil denne uka? Det har jeg! Feels good man!

Mandagen fikk jeg meg jeg en styrkeøkt på rygg, og i går hadde jeg en beinøkt. Etter de to første øktene etter aktivitetspausen ble jeg skikkelig støl, men det virker som om at kroppen er over sjokket nå slik at jeg slipper mer av det.

Tenkte jeg skulle poste hvilke øvelser jeg gjorde på mine to siste økter. Jeg har notert fritt fra hukommelsen, ikke loggbok, så har ikke akkurat antall kg, sett og slikt. Jeg loggfører aldri, men burde nok begynne med det har jeg sagt til meg selv i minst tre år nå lol.

Her er forresten den siste av de tre treningstoppene jeg kjøpte. Kjempedeilig stoff og fin passform. Gymselfietime!1-IMG_8476

Ryggøkta

 • Oppvarming: Rolig roing på romaskin i 5 minutter + rotasjon av skuldre med lett trestang for skadeforebygging
 • Styrkeøvelser: 2-5 reps x ca 3 sett.
 • Enarms roing, manual: 28 kg – 30 kg
 • Enarms roing, kabel: Fra ca 80kg opp til 105kg*
 • Foroverlent stående roing, stang, overhåndsgrep og underhåndsgrep: 40kg
 • Facepull: Fra ca 80 kg opp til 105 kg*
 • Tricep pulldowns: Ca 70kg*

*Merk at vektene på kabelmaskinen er litt “rare” og kjennes lettere ut enn tilsvarende kg i andre maskiner. Hva er greia med det egentlig? Noen som har forsket på saken? 😉

Beinøkta

 • Oppvarming: 5 min på ellipse + tøying av hofteleddsbøyer og rumpe.
 • Styrkeøvelser: ulikt antall reps og sett, men stort sett 6 reps
 • Utfall,stående: 60kg,50kg (her har jeg blitt svakere etter treningspausen)
 • Strakmark: 60kg
 • Benpress: Fra 90 til 105 kg (sterkere!)
 • Step-ups på kasse med 2x12kg kettlebells just4fun

Jeg følger ikke noe fast treningsplan eller opplegg, men som du kanskje ser liker jeg å løfte vekter med få repetisjoner – så da blir det naturligvis til at jeg gjør det. Det går kun i styrketrening for tiden, men hadde nok ikke hadd vondt av litt kondisjonstrening. Det har blitt mye restaurantspising i det siste… 😉2-IMG_8481Hehe. Neida. Alt til sin tid. Noen perioder er jeg veldig glad i saltimer, i andre perioder glad i ellipsemaskinen. Den eneste konstanten er styrketreningen. Det er jeg alltid like glad i! 🙂

Det er virkelig godt å få rørt skrotten. For meg handler trening om å føle seg bra og mestre. Det gir meg også psykisk og fysisk styrke. Jeg koser meg virkelig på trening. Hadde jeg ikke likt det ville jeg nok ikke gjort det. Om du er en av de som hater å trene – finn en treningsform du liker! Det kan være gåturer, zumba, crossfit, leking med barna, fotball eller noe annet. Det er ikke nøye hva det er, bare at du er i litt lystbetiont aktivitet. Man fortsetter som oftest med det man liker! Før du vet ordet av det har treningen blitt en vane og endorfinene en sunn avhengighet.

Trener du etter lyst/dagsformen eller en fast plan? Hva er din favoritt trening? Takk for at leser bloggen!

 


9 thoughts on “Ukas treningsøkter – Bein og rygg

 1. Vakre skjønne spreke positive Lovely Liller;) Godt å være her hos deg å titte:) Har jo hatt trenings stopp lenge pga av sykdom, men er på tur tilbake.. :)))

 2. Vakre skjønne spreke positive Lovely Liller;) Godt å være her hos deg å titte:) Har jo hatt trenings stopp lenge pga av sykdom, men er på tur tilbake.. :)))

 3. Hei, mye god mat du lager og følger ivrig med på bloggen din. 🙂 Ang det med vekter. Er nok en annen enhet. 70kg i pulldown er veeeldig mye. 😉 Tipper det e lbs, altså pounds. 1kg = 2,20 lbs 😀 Så vet du det 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D