Utslett, legday og allergivennlige muffins

Hei hopp! I går hadde jeg min andre treningsdag etter treningspausen, og bein sto på menyen. Jeg var ikke akkurat i verdens beste form. Jeg våknet nemlig opp til et meget sexy rødt utslett i ansiktet takket være mat allergi, og var litt uggen. Slik går det når man spiser ting man ikke tåler og satser på at kroppen ikke skal legge merke til det. Høhø. Må nok være litt mer nøye på å ikke spise ting jeg vet jeg ikke burde få i meg.

Frokosten ble havregrøt med frokostblanding, banan og tinte bær i allergivennlig stil. En sunn, god og energirik start på dagen helt uten egg, melk og gluten slik det burde være helt til utslettet roer seg i alle fall.frokostgodtI lunch tiden sto styrkeøkten for tur. Jeg lett varmet opp med tøy og bøy før jeg satte i gang med styrketreøvelsene. Jeg gjorde 3-4 sett av hver øvelse og få repetisjoner “som vanlig”:
Strakmark: 60kg
Hip trust:60/80 kg
Beinpress: 100 kg
Reverse hyper i maskin: 100kg

Jeg har økt i styrke (antall repetisjoner løftet) i alle øvelsene bortsett fra hip trust. Min pers i hip trust er 120 kg, og idag var 80 kg tungt nok. Det er SÅ viktig å lytte til kroppen og spille på lag med den. Det er ikke om å gjøre å presse seg så mye, eller sette så høye mål eller krav til seg selv at det går ut over treningsgleden og selvfølelsen! Det er stor forskjell på å trene fordi man har lyst i motsetning til å trene fordi man føler man må. Det var dagens moralpreken. Hehe.

Jeg syntes høvelig synd i meg på grunn at det kløende utslettet, så jeg dro innom butikken for å hamstre litt karameller på tur hjem. Jeg trengte litt godt å sutte på. ^^ Etter et besøk hos kjæresten lagde jeg noen gode allergivennlige rosinmuffins til kvelds. De er veganske, sukker- og glutenfrie.

RismelsmuffinsTil allergivennlige muffins trenger du:

80 g rismel
10 g tapioca mel
2 ts bakepulver
30 g olje
litt melk (jeg bruker soya)
20g sukrin
En banan , most
håndfull rosiner

Bland sammen alt det våte i en liten bolle. Bland det tørre sammen i en annen bolle. Tilsett det våte til det tørre og bland godt sammen. Juster røren med melk. Fyll muffinsformer 2/3 full og stek i 20 min på 180 grader. Muffinsene er knallgode med hjemmelaget sjokoladepålegg eller syltetøy! 🙂

Disse ble frokost i dag. Utslettet har endret litt karakter. Det har blitt mindre rødt, men mer hevelse. Jeg kom jo på at jeg hadde en boks med noe urtebaserte allergi-piller jeg hadde fått hos Iherb. Jeg tok en dose etter anvisningen på pakken og satser på det beste. 😉 Ønsker dere alle en flott Torsdag!

Q: Bruker du å få utslett? Har du en “go to” søtsak?

Takk for at leser bloggen!


2 thoughts on “Utslett, legday og allergivennlige muffins

  1. Ikke utslett, men har blodsprengte øyne pga omgangsyken. Så det ser ut som at jeg skal på Halloween party 😛 Overdriver ikke!

    Mener jeg leste i avisen at Jan Thomas skal være i Tromsø i morgen en plasskl. 18.00. Vet du noe om hvor han skal være. Skulle holde noe program uten sminke trur jeg det het.

Legg gjerne igjen en kommentar! :D