Vaffeltrang og Vinnerne av giveawayen

Hei! Der var det blitt Søndagskveld og helga er over. Fredagen var jeg på festligheter med venner og en tur ute på byen. Lørdagen var jeg alene hjemme. Jeg fikk akutt lyst på vafler i går og bare blandet en tilfeldig røre. Vaflene ble dødsgode, så da fant jeg jo ut at jeg måtte prøve å kopiere det jeg gjorde å skrive ned oppskriften til en annen gang. Etter to rører satt den. Det endte jo naturligvis med at jeg spiste 14 vafler i går kveld. Typisk meg. Hehe. Det var dødsgodt, men jeg var virkelig alt for mett. Haha. Jaja, totally worth it. Nå har jeg en god vaffel oppskrift jeg kan bruke når vaffel-trangen slår til igjen. Ellers så jeg noen tv-serier og bare koste meg i sofaen. Det ble sent da, la meg ikke før det nesten var morgen. Det er sjelden til meg å være, men man blir jo helt vrang sovet i mørketiden.

Vinnerne av giveawayen skulle jo trekkes idag. Jeg valgte helt tilfeldig en fra bloggen og en fra facebook. Vinnerne be Victoria som får en bok om smooties og Stine Birkedal Dombeck som får en book om juicing. Bøkene kan dere lese mer om på grønnlivvstil.no. Gratulerer!

Jeg går ut i fra at mange er hypp på vaffel oppskriften? Dere som ikke vant bok får ta det som en trøstepremie. 😉 Vaflene kan lages glutenfrie, veganske, uten egg og melk.

vaff

Glutenfrie vafler
ca 2,5 dl glutenfri melblanding eller annet mel
1/2 ts xanthan gum
1/2 ts natron
1/2 ts salt
en kype kanel og kardemomme
1 egg eller 1 ss egg erstatter (bruker denne)
3 ss agave eller lønnesirup
3 ss valgfri olje eller smeltet smør
valgfri melk*

Bland sammen alt det tørre. Tilsett agave/lønnesirup og olje/smør. *tilsett nok melk til å tynne ut den tørre blandingen til du får en litt tykk røre som kan tas med skje opp fra røren til vaffeljernet.

Smør vaffeljernet og stek vafler. Nyt med pålegg 😀 Nomnomnomnom 🙂

Q: Hadd en fin helg? reagerer du på mørketiden? Får du vaffeltrang? 😉Takk for at du leser bloggen min! <3


5 thoughts on “Vaffeltrang og Vinnerne av giveawayen

 1. Noen ganger bare MÅ man ha vafler!!! Her var det derimot eggeplommer og eggehviter etter diverse bakst som “ropte” etter å bli brukt opp, så da ble det altså vafler på fredag: uten gluten, melk og soya – selv om ingen av oss to i heimen må ha det. MEN de er de beste, både av smak og for helsa…
  Ha ei fin uke

 2. De vaflene hørtes utrolig gode ut! Synes agave gir ekstra god smak på mat. Skal lagre den oppskriften og prøve den neste gang jeg får vaffelcravings 😉
  Jeg har hatt nattevaktshelg, så ikke gjort stort annet enn jobbe, spise og sove. Nå er jeg veldig klar for at klokken skal bli 8 så jeg kan dra hjem til sengen min 🙂
  Håper du får en fin uke!

 3. Hei!
  Søkte tilfeldigvis på navnet mitt og her står det at jeg vant en bok om juicing i 2013? Aldri fått med meg…

Legg gjerne igjen en kommentar! :D