Valnøttkake med marengslokk

Hei hei! Håper dere alle har det fint og er klar for helg! Jeg er egentlig i kjempeform. Jeg ligger i et godt kalorioverskudd takket være god matlyst og stå-på vilje, noe som gir litt ekstra trykk på styrkeøktene mine. Med god mat kommer også gode oppskrifter!

Idag skal dere få oppskriften på en valnøttkake med maregslokk. Den er faktisk inspirert av kvæfjordkaka, min favorittkake, der du har en kakebunn med maregnslokk over og nydelig vaniljekrem i midten.

Valnøttkaken har marengslokk, en deilig nøttete og litt klæbrig valnøttbunn. Nederst har jeg valgt å legge vaffelkjeks, men det er frivillig. Savner du vaniljekremen er det bare å ha den ved siden, men jeg synes kaken er god nok i seg selv.

Kaken kan lages melkefri, glutenfri og sukkerfri. Inneholder egg.
Valnøttkake med marengstopp

Du trenger:
*Form 28x38cm
*1 ferdig tynn valgfri kakebunn,nøttebunn eller vaniljekjeks ( vanilla wafers)  til bunn. Du kan også evt bruke valgfrie cookies som du legger i mønster eller knuser.
*Valnøtter til pynt

Oppskrift valnøttkake:

250g malte valnøtter*
250 g melis**
Tre eggeplommer
100g smør (romtemperatur)
100g valgfritt mel, gjerne en melblanding
En dæsj Sitronsaft og vanilje essens
Valnøtter til pynt

Marengslokk:
3 eggehviter
150g melis
Valgfritt: noen dråper vaniljeessens eller mandelessens

*Kan naturligvis byttes ut med andre nøtter, feks mandler. **Bruk vanlig eller sukkerfri melis. Du kan godt lage din egen melis ved å pulverisere feks kokoskrystaller eller erythritol.

  1. Forvarm ovnen til 160 grader.
  2. Pisk eggedosis av eggeplommene og melis. Tilsett mykt romtemperert smør. Tilsett melisen, valnøtt pulver/mel, valgfritt mel og vanilje/sitronsaft litt etter litt og bland inn.
  3. Stivpisk eggehvitene i en ren bolle og tilsett melis. Drypp oppi essens etter smak.
  4. Legg de ferdige vaffelkjeksene eller kakebunnen av ditt valg nederst i formen. Fordel valnøttkakedeigen over. og spre marengsen på toppen av deigen. Dekorer med valnøtter.
  5. Stek i 30 minutter.

Avkjøl og nyt! Kaken er minst like god dagen derpå. Spis den som den er, eller med vaniljekrem og bær. Kaken oppbevares kjølig og tørt. Holder seg fint i 3-4 dager. Perfekt selskapskake!

Da ønsker jeg dere en flott helg! Jeg skal til kjæresten om noen timer, og ser veldig frem til det. Har ikke sett hverandre siden sist Søndag! Har du noen hyggelige helgeplaner? Fristet kaken?Takk for at leser bloggen!


3 thoughts on “Valnøttkake med marengslokk

  1. Lillesøster,mamma og æ skal kanskje gå opp fjellheisen i morgen:) Og e usikker på om æ skal i bursdag til søskenbarnet mitt. Vet ikke om han skal feire denne helgen.

    God tur til kjæresten. Håper du/dokker får ei strålende helg:)

Legg gjerne igjen en kommentar! :D