Vegansk grillmat: Hjemmelaget bønneburger

Hei hei kjære lesere! Det er vell ingen tvil om at grillsesongen er over oss! 😉 I dag skal du få et kjøttfritt alternativ til hamburgeren.; bønneburger. Nå rynker kanskje mange på nesa, men disse burgerne er fulle av fiber, vitaminer og mineraler. Best av alt: No animal was hurt in the making of this burger!

Nei, man trenger ikke være veganer eller vegetarianer for å nyte godt av disse burgerne. Enten det er Meatfree Monday eller ikke; å lage kjøttfrie burgere er ikke bare godt, det er billigere, så her kan man spare pengene til andre ting som til sommerferien. 😉 Burgerne kan fryses slik at du kan ta dem opp og få et deilig “ham”burgermåltid når som helst.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til veganske bønneburgere trenger du:

Belgvekster og korn:

245 g kokte bønner
80g kokt brun ris

Finhakkede grønnsaker:

1 liten løk ( 23g )
1/3 Gulrot ( 20 g)
3 sopp ( 23g )OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krydder:
1 ss friske persille blader
1 ts salt
1/2 ts Spisskummen
1/2 ts Chilipulver
pepper etter smak
1/ 2 ts tacokrydder eller annet krydder du liker
* Prøv noen av dine favoritt krydder ! Jeg liker å bruke svarte bønner flavored
Men prøv å krydder 1/4 teskje av enheten legger for å unngå for tung å starte

1/2 dl Vann eller grønnsakskraft

1ss linfrø eller chiafrø – hele, eller malt til mel
2 ss varmt vann

Tips: DU kan velge og vrake i ulike typer belgfrukter og korn. Grønnsakene og krydderne kan også varieres. Det vil variere smaken, utseendet og næringsinnholdet.

I tillegg trenger du hamburgerbrød og tilbehør.

Slik lager du burgerne:

Bland sammen linfrø/chia og vann. Rør og la stå. Stek grønnsakene og slå på ovnen.OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mos  bønner med en gaffel, eller i en food prosessor/blender.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bland sammen de stekte grønnsakene, de møste bønnene og linfrøegget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilsett så krydderne. Smak til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt, tilsett grønnsaksbuljongen. Deigen skal ikke blir for løs eller for fast. Tilsett så mye du trenger slik at du klarer å forme burgere.OLYMPUS DIGITAL CAMERADel deigen inn i 4 og form burgere på et bakepapir. Stek så i ovnen i ca 20 minutter på 180 grader. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 nybakte burgere som er klar til å monteres i brød med salat og dressinger!OLYMPUS DIGITAL CAMERA Jeg liker burgerne med en mer markert stekt skorpe,så jeg steker burgerne på stekepannen etterpå i litt fett. Du kan også avkjøle de bakte burgerne og så grille dem.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA bb2 Om jeg ikke orker å lage hamburgerbrød fungerer det fint å dele kjøpte rundstykker. Jeg smører på hummus, legger på et salatblad, burger, løk, stekt sopp, potetsalat og ketchup! Jadda! 😀

Det er fult mulig å kose seg med burger 100% fra planteriket! 😉 Ha en flott grillsesong!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du smakt vegetarisk eller vegansk hamburger før? Fristet denne? 😀

 

 

 

 


5 thoughts on “Vegansk grillmat: Hjemmelaget bønneburger

  1. Spiste veggisburger tl middag i dag, men var ferdigvarianten fra Anamma denne gangen 😉 Greit å kunne jukse noen ganger. Men hjemmelaget er garantert best!

  2. MMm, så mange gode kryddere da gitt! Disse så fantastiske! Er selv alteter, så har ingenting imot en vegetariansk burger, de kan ofte være like gode de 😀 Håper du har hatt en finfin helg! x

  3. Hei Liller! Jeg skal kjøpe cocosa på Iherb – har gjort det flere ganger – men hvem gir egentlig MEST SMAK? Jeg liker kokossmak – og vil gjerne gå for en som gir meg det i bøtter og spann!

    🙂 Puss och kram

  4. Mmm, så spennande med bønneburger da 😀
    Kikertburger er jo en favoritt, tviler ikkje på at dette også er knallgodt!
    Ha en fin Onsdag, Liller 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar! :D