Veganske “fiskepinner”

Hei og riktig god Lørdag! Deilig med helg, ikke sant? Det er rolig her i gården. I morgen tar jeg over den nye leiligheten, så det er både spennende og litt skummelt. Heldigvis blir typen med meg som moralsk støtte. ^^ Jeg har enda ikke pakket ned en eneste ting, og i går presterte jeg å knuse blenderen min. Jadda! ..men det går nok bra 😉 En ting jeg har litt mer under kontroll enn pakkingen er kokkeleringen. I går ble det fiskepinner, og mindre fiskete fiskepinner.

Er det en ting mange på diett/alternativt kosthold ikke liker er det å skille seg ut. Om du for eksempel har et barn som er veganer er det kjedelig for han eller henne å sitte med mat som åpenlyst skiller seg ut når han er på besøk hos andre. Serveres det fiskepinner, som er en vanlig barnerett, så får du her en genial vegansk variant. “Fiskepinnene” kan lages glutenfrie.vfisk

“Fiskepinnene” er egentlig panerte tofupinner. De inneholder også få ingredienser, noe som alltid er kjekt. Tofu har ikke så mye smak i seg selv, så her gjelder det å smaksette paneringen! Om du vil gi “fiskepinnene” andre smaker kan du tilsette chillipulver, smaksatt salt, sitronskall, karri, persille, hvitløk, næringsgjær eller andre krydder til brødsmulene.

Til veganske fiskepinner trenger du:

  • Tofu
  • Kikertmel (etrstatter egg)
  • vann
  • Brødsmulet av ønsket brød
  • Salt og pepper
  • Andre smakstilsettninger: Persille og hvitløk er alltid godt. Jeg synes finrevet sitronskall og næringsgjær er nydelig. Næringsgjær kan du lese om her.
 
  1. Skjær tofuen i pinner. Om du lager veldig lange pinner kan de brekke. Legg tofu pinnene mellom kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig vann.
  2. Bland kikertmel med vann for å lage eggsubstitutt. Blandingen skal ha en konsistens lik egg; ikke for tykk å ikke for rennende. Tilsett salt og pepper og evt andre tilsettinger.
  3. Dypp her tofupinne i kikert blandingen, dekk så med brødsmuler. Om du vil ha pinnene litt mer crispy kan du gjenta denne prosessen en gang til på samme pinne.
  4. Var opp olje i en panne. Når oljen er varm friterer du pinnene. De er deretter klar til å nytes! 😀

vfisk2De veganske tofupinnene er nydelige til ulike dipper! Prøv deg frem med dine favoritter! De kan spises som vanlige fiskepinner; med tilbehør, eller spises på brødskiva.:D Håper det smaker 😀

Q: Er/var du glad i fiskepinner? Så disse tofupinnene gode ut?Takk for at leser bloggen!


3 thoughts on “Veganske “fiskepinner”

Legg gjerne igjen en kommentar! :D