Veganske fullkornspiroger med linsefyll

Hei! Velkommen til en ny uke! 😀 I går fikk jeg hjelp av to kompiser til å flytte mesteparten av tingene mine over til den nye leiligheten. Jeg overtok den tidligere på dagen. Var så flott å få begynt å flytte over! 😀 Jeg innser jo at jeg har alt for mye ting og ikke minst klær – enda jeg har gitt bort flere søppelsekker. :/ Satser på at jeg får plass til alt i ny-leiligheten. ^^ Får se om jeg får tatt noen bilder etter hvert om noen vil se. 🙂

Over til dagens oppskrift: Veganske fullkornspiroger med linsefyll! Piroger var en av de første tingene jeg lærte meg å lage på ungdomsskolen. Det er jo helt himmelsk, så det har jeg laget mange ganger siden da. Siden det er meatfree Monday tenkte jeg at det passet med disse veganske pirogene i dag.

Merk at denne deigen inneholder gluten. Du kan naturligvis prøve å bytte ut melet med glutenfrie melblandinger om du har gluten intoleranse. Går du på lavkarbo kan du sjekke ut denne oppskriften på innbakt hamburger, som kan minne om piroger.

Veganske piroger med fullkorn og linsefyll

Til fyllet trenger du:

– 400g kokte linser (linsene bløtlegges over natten og kokes møre)
– 3 store løk
– 1/2 paprika (vanlig eller røkt fra glass)
– 3 hvitløksfedd
– ca 250g grønne oliven, hakket
– 4 ss næringsgjær
– timian, basillikum og persille
– salt

Til deigen trenger du:
– 120g fullkornsmel (jeg bruker fullkornshvete)
– 250g siktet mel
– 1 pakke tørrgjær
– 4 ss solsikkeolje eller kokosolje
– 1,1 dl vann
– salt etter smak

Slik lager du fyllet:
Skrell og skjær løk og hvitløk. Varm opp i en kasserolle med litt salt. Tilsett så de kokte linsene. Slå av varmen og tilsett de øvrige ingrediensene.

Slik lager du deigen: Bland sammen salt, olje og vart vann og tilsett det til melet med gjæren iblandet Kna og la heve i en halvtime.

Slik lager du piroger: Kjevle ut deigen. Skjær passende deigstykker og legg fyll i midten av hvert stykke. pirogForm til piroger og legg de på en bakepapirkledd eller smurt stekeplate. Stekte på 220 grader i 15 minutter, eller til de er gylden. Pensle med usøtet soya/rismelk når de kommer ut, eller dekk dem til slik at de til slik at skorpen ikke blir hard.pirog3

Håper det smaker 😀 Pirogene er gode til lunch, middag og turmat. Liker du piroger?Takk for at leser bloggen!


One thought on “Veganske fullkornspiroger med linsefyll

  1. Grattis med ny kåk! Er godt og flytte inn i noe nytt, og denne gangen er det din egen, blir jo rent misunnelig her jeg sitter. Håper utpakkingen går som det suser etter, selv flyttet jeg for nesten en måned siden og venter fortsatt på internett, sukk!
    Hadde vært koselig og se bilder 🙂
    De pirogene så helt fantastiske ut forresten, perfekt måte og lure i seg litt grønt (ikke det at jeg har noe problem med det!) Har smakt noe lignende og de var utrolig gode, så blir kanskje til at jeg må prøve meg på disse 🙂 God mandag! x

Legg gjerne igjen en kommentar! :D