Deilige glutenfrie pannekaker og vegansk krem

Hei hei! Dere som har fulgt meg på instagram @lovelyliller en stund har helt sikkert fått med dere at jeg liker pannekakene mine. Dere har allerede fått oppskriften på mine standard frokostpannekaker, men i dag skal du få oppskriften på min glutenfrie pannekakefavoritt. Retten kan også lages melkefri. Pannekakene kan brukes til frokost, lunch, middag, dessert eller kvelds! 😀 Namme-nam!

Jeg serverer pannekakene med deilig tofukrem. Kremen er vegansk. Det bestyr ikke at du være veganer for å spise den altså! Jeg er ikke veganer, og jeg spiser egentlig hva som helst. Det er bare en betegnelse som sier at denne kremen er uten dyreprodukter, og uten melkeprodukter (interessant for melkeallergikere og de med laktoseintoleranse). Det samme gjelder forsåvidt de pannekakene også. Selv om noe er glutenfritt, så betyr det ikke at du som tåler gluten ikke kan lage dem. Det er bare en betegnelse. Det er bare flott å spise ulike typer mel, utvide horisonten sin og ikke minst få en mer variert kost. Ikke la betegnelsene skremme deg vekk fra å prøve nye ting, det blir for dumt! 😉

pannekaker
Deilige glutenfrie pannekaker  – Nok til 2 pannekaker/1 porsjon

30g brunrismel (evt vanlig rismel)
30g bokhvetemel
20g soyamel
1/3 ts bakepulver
100g Tofu eller tykk yogurt(evt kesam)
3-8 ss valgfri melk
Valgfritt søtt etter smak
2 egg

Bland sammen alt det tørre. Du kan lese mer om meltypene jeg bruker HER. Bland inn det våte. Rør til en jevn røre. Stek pannekaker.

Jeg serverte mine pannekaker med en enkel tofukrem. Tofupakken er på ca 300g, så jeg satt igjen med ca 200g tofu etter jeg brukte 100g i pannekakerøren. Du får tofu her.

Tofukrem
ca 200g tofu
1-2 ss lønnesirup eller annen søtning, feks vanilje/krem stevia
1-2 ts sitronjuice (kan sløyfes)

Pisk sammen med elektrisk visp. Klar til å spises! Ta litt krem på pannekakefatet, strø over hakkede mandler og nyt! Bon appetit!

Q: Har du smakt tofukrem før? Så pannekakene gode ut?Takk for at leser bloggen!


Legg gjerne igjen en kommentar! :D